Märkesklockor till outletpriser • 2 års garanti • Certifierad e-handelsbutik

Wenger - Schweizisk kvalitet och moderna klockor

Billiga klockor från Wenger

Schweiziska Wenger herrklockor och damklockor har anor som sträcker sig ända till 1893. För många personer har företaget länge varit synonymt med fickknivar, då de varit en av de främsta tillverkarna av den klassiska schweiziska armékniven. Sedan 2005 är de däremot en del av Victorinox, men med fristående utvecklingen och tillverkning. Kring 1988 började de tillverka klockor, och kombinerade då deras befintliga kunskap kring precisionsknivar och pålitliga vardagsprodukter med traditionell klock- och urverkstillverkning. Resultatet blev en unik uppsättning klockor som förenade klassisk design med öga för funktionella detaljer. Numera har Wenger en given plats i utbudet av märkesklockor, och som tillverkare uppvisar de en särskilt fin balans mellan det rent praktiska, det precisionsenliga och även det moderiktiga.

Deras nuvarande klockor har blivit populära för att de har lika delar robust konstruktion och modernt utförande. I det befintliga utbud finner man, utöver stilrena herr- och damklockor, sportklockor och en serie som de valt att kalla för Classic Metropolitan. Samtliga produkter präglas av det ofta distinkta Wenger-utseendet med tydligt ur och diskret band, medans funktioner och utförande skiljer sig drastiskt åt. Oavsett man väljer en Seaforce, Attitude, Avenue, Urban Classic, Roadster, Urban Metropolitan, Urban Donnissima eller City Classic så kan man vara säker på att få en riktigt kvalitativ trotjänare. Titta närmare på de specifika modellerna för att reda ut exakt vilka funktioner och egenheter som erbjuds.

Produkter för alla tillfällen

Wengers sportklockor kännetecknas av egenskaper såsom vattentäthet, självlysande visare och konstruktioner ämnade för lite tuffare tag. Till denna kategori hör, bland andra, Avenue och Seaforce. För den som föredrar traditionell stilrenhet är City Classic, Urban Donnissima eller Urban Metropolitan givna alternativ. Talande för hela deras utbud är däremot att klockarnas konstruktioner är minutiöst planerade utan att för den delen bli onödigt komplicerade. I kombination med sinne för detaljer så är Wenger ett märke som tilltalar både den praktiska funktionalisten och den som vill sticka ut i mängden. Få andra tillverkare har lyckats med konststycket att tilltala en så pass bred grupp användare att deras armbandsur dyker upp hos de flesta olika konsumentgrupper.  Detta är verkligen talande för deras kvaliteter som klocktillverkare.

Håller Wenger måttet?

I och med att de inte började tillverka klockor förrän slutet av 1980-talet så anser många att de är en förhållandevis ung klocktillverkare. Åtminstone i en bransch där vissa varumärken har anor som sträcker sig ända tillbaka till 1700-talet. Wenger har däremot valt att axla ansvaret med garantier som visar att de står bakom sina produkter och ett ingenjörskap som förenar schweizisk precision med tidlös design. Detta har gjort att klockor från Wenger fått en given plats hos såväl klockentusiaster som vardagsanvändare.

Letar du efter klockor som inte är mer omständliga än nödvändigt, och som håller vad de lovar, så bör Wenger vara ett givet val. Med ett brett utbud av såväl klassiska som mer avancerade klockor kan man alltid vara säker på att något som passar. Föredrar du formell elegans eller modern funktionalitet? Ta en titt på utbudet av kvalitetsklockor från Wenger och se vad som motsvarar just dina önskemål.2018-12-21
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information