Märkesklockor till outletpriser • 2 års garanti • Certifierad e-handelsbutik

Skagen - Amerika och Skandinavien sedan 1989

Skagen klockor på rea

Amerikanska Skagen är på väldigt många sätt en riktigt unik klocktillverkare. Även om företaget har sitt säte i Texas så är det från Skandinavien, och framförallt Danmark, som det hämtar sin inspiration och företagsanda. Deras historia började 1989 då det danska paret Henrik och Charlotte Jorst flyttade från Danmark till USA och såg att det där fanns en stor efterfrågan på Dansk och Skandinavisk design. Skagen har kommit att verkligen sticka ut med ett utbud av klockor som är både minimalistiska, tydliga och samtidigt väldigt särpräglade. Med en ambition att tillhandahålla klockor som uppvisar ren och tydlig design samtidigt som de är enkla att läsa av, har de kommit att bli ett populärt val bland såväl de som är praktiskt lagda som de som identifierar sig som modemedvetna.

Samtliga klockor från Skagen är utvecklade kring lättviktsmaterial och konstruerade för att hantera allt ifrån vardagsbestyr till mer krävande förhållanden. De har snabbt blivit populära som pålitliga, prisvärda och samtidigt exklusiva vardagsklockor. Deras Signatur-modell är på många sätt representativ för hela Skagens utbud med dess klassiska stil, härdade glas och vattenskydd som säkerställer att klockan klarar allt ifrån regn till längre duschar. Helt enkelt allt som krävs för att ett armbandsur ska fylla sin funktion. Vad som många lägger märke till är att klockorna är utformade på ett sådant sätt att boetten fångar all uppmärksamhet medans klockarmbandet blir sekundärt. Detta är en medveten val och är en del av Skagens strävan att låta fokus hamna på klockans mest viktiga funktion, nämligen att visa tiden och att vara tillgänglig. På ett unikt sätt har de även lyckas låta designmässiga ambitioner bli en naturlig del av deras produkter.

Praktisk funktionalitet och stil

I deras befintliga utbud av klockor finns ett stort antal olika modeller, däribland Hagen, Grenen och Ancher, och precis som företagsnamnet för klockorna utan tvekan tankarna till Danmark. Samtliga kännetecknas av särskilda egenheter, såsom varierad boettstorlek och typ av armband, men de följer alla de rigorösa designmässiga principer som varit en del av Skagens traditioner ända sedan företaget bildades under slutet av 80-talet. Men detta innebär samtidigt att ingen kommer försöka göra påståendet av Skagen motsvarar marknadens mest robusta och hållbara armbandsklockor, men det är inte heller deras syfte. Den som väljer Skagen får istället en produkt som har en unikt hög nivå av stilmedvetenhet som fångar den tidsperiod vi lever i kombination med Dansk tradition och funktionalitet.

Detta vägval har gjort företaget unikt populärt bland ett stort antal personer. Intressant nog finns det få gemensamma nämnare bland de som väljer deras klockor. Oavsett om man är ute efter en klocka som med all tydlighet visar tiden, som ger ett uttryck för minimalism eller som helt enkelt är moderiktig så kan man på ett spännande sätt få allt detta i ett och samma armbandsur. Skagen har hittat en nisch i en svår bransch genom att låda vår samtid avspeglas i deras produkter. Spännande nog så sker det hela på ett otvunget och anspråkslöst sätt som gör att deras klockor inte sticker ut mer än nödvändigt.

Kolla in vårt sortiment av Skagen herrklockor: https://reaklockor.se/herr/skagen/

Vårt sortiment av Skagen damklockor: https://reaklockor.se/dam/skagen/2019-01-17
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information