Märkesklockor till outletpriser • 2 års garanti • Certifierad e-handelsbutik

SEIKO herrklockor - högt förtroende sedan 1881

Seiko klockor på rea

SEIKO har kommit att bli väldigt förknippade med herrklockor. Och det är väl egentligen inte så konstigt då företagets historia sträcker sig ändå tillbaka till 1881. Från en väldigt blygsam start som en enstaka butik med ambitionen att reparera klockor har de nu vuxit till att vara en av världens ledande tillverkare av kvalitativa armbandsur, i ett flertal segment. Allt ifrån praktiska vardagsklockor till lyxur med minutiöst förfinad ingenjörskonst.

Men, vad är det som särskiljer dem från övriga klocktillverkare? Och varför ska man välja SEIKO framför något annat märke? Många anser att de främsta sakerna som gör dem unika är det konsekventa hantverket, fina passformen och en ojämförlig balans mellan prisvärdhet och kvalitet. Det är helt enkelt ett pålitligt val som det är svårt att bli besviken av.

Klockor för all tillfällen — teknik och tradition

Utbudet av olika sorters klockor från SEIKO herrklockor är stort. Detta gör att det alltid finns ett lämpligt alternativ, oavsett egen fokus och egna förväntningar. Här kommer vi att titta närmare på några av de allmänna utmärkande dragen hos de olika modellerna.

Äventyraren, vardagshjälten och den som förväntar sig tålighet

Seiko Prospex herrklocka billigt prisSeiko Prospex SRP581K1 framsidaFör den som har en aktiv livsstil, men inte vill kompromissa mellan funktion och estetik så är Prospex ett givet val. Dessa klockor är särskilt konstruerade med begreppen hav, himmel och mark i åtanke. Oavsett vilken terräng du befinner dig i så finns det en klocka för ändamålet.

Många klockentusiaster kan nog vittna om att det klassiska vattentäta armbandsuret har en särskild lockelse. Kanske på grund av minnen från drömmen om den första egna armbandsklockan, eller till följd av ett aktivt leverne. SEIKOs serie av dykarur, Diver’s Watch, lanserades 1965 som ett svar på det bristande utbudet av herrklockor tillräckligt tåliga för att klara påfrestningarna av ett vattendjup. Sedan dess har de kommit att bli ett givet och pålitligt val med ovanligt hög tålighet.

Stil och tradition

Med Lord så har SEIKO valt att särskilt fokusera på stil och elegans samtidigt som de bevarat en grundläggande och pålitlig konstruktion. De har blivit valet för de som vill sticka ut. Begreppet Perpetual Calender är till viss del självförklarande. Med dessa klockor behöver man inte manuellt justera månadens datum utan det löper helt enkelt på av sig själv.

Även om det endast är en minoritet av oss som har flygcertifikat, så bör man aldrig underskatta nyttan att på plats kunna lösa komplicerade problem. Pilotklockorna, eller Seiko Aviation, är särskilt utformade för att snabbt möjliggöra förhållandevis svåra uträkningar. Detta till följd av en inbyggd och stilren räknesticka.

Premier utmärker sig med en balans mellan traditionell stil och modernt utförande. De är klockor som verkligen är till för att användas, samtidigt som de signalerar medvetenhet och hållbarhet. Många klockor i denna serie har även särskilda funktioner så som rörelse- eller solenergibaserad drift. SEIKO Superior, är trots sitt namn, en väldigt tillgänglig serie. Genom att kombinera traditionellt utförande med modern konstruktion har de skapat en modell som talar för såväl nostalgi som framtiden. Slutligen så är Titanium-serien, inte särskilt oväntat, präglad av både hållbarhet och låg vikt. De har blivit ett givet val för de som föredrar lättare klockor som passar alla tillfällen.2018-08-03
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information