Märkesklockor till outletpriser • 2 års garanti • Certifierad e-handelsbutik

Oris - Äkta Schweizisk innovation sedan 1904

Oris klockor - billiga märkesklockor

I den lilla Schweiziska idyllen Hölstein, på gränsen till både Tyskland och Frankrike, fanns tydligen de perfekta förutsättningarna för att förena minutiöst ingenjörskap med design som tycks avspegla det bästa av vårt gemensamma europeiska arv. Det var nämligen här som Oris grundades år 1904 av Paul Cattin och Georges Christian.

Få andra företag har varit så pass drivande bakom moderniseringen av Schweiziska precisionsur, och genom åren har de varit tidiga med att lansera flera funktioner och tekniska lösningar som vi numera tar för givet. Deras klockor är på många sätt ojämförligt trendsättande och är helt enkelt förstklassiga produkter utan motstycke bland konkurrenterna.

Redan 1938 kom deras första pilotklocka med stor krona, för hög nivå av läslighet och 1956 lyckades de med konststycket att via aktiv lobbyverksamhet förändra Schweizisk lag till att bli mer tillåtande när det kom till innovativ urverkskonstruktion. Detta gjorde Oris och Schweizisk urverkskonst för evigt förknippade.

Under 1980-talet hämtade företaget mycket inspiration från Japan till följd av de enorma framgångar som landet haft när det kommer till produktion av klockor, och tillverkar sedan dess endast mekaniska klockor.

Oris klocka på reaVad kännetecknar klockor från Oris?

På senare tid har de med stormsteg återgått till sina innovativa rötter och presenterat ett stort antal klockor med tekniska lösningar som inte har någon motsvarighet i branschen. Däribland djupmätare, tidvattenmätare, mekanisk höjdmätare, låsbar dykring, klockarmband med snabbjustering och mycket mer. De har även gjort sig kända för ett nära samarbete med profiler inom rally, dykning och intressant nog även jazzmusik.

Deras befintliga kollektioner presenteras utifrån de fyra kategorierna diving, culture, aviation och motor sport vilket med stor tydlighet visar vad man kan förvänta sig av varje kategori.  Den som är ute efter en klassisk känsla med inslag av modern teknik har mycket att hämta i culture-serien. Modellerna Artelier, Artix och Classic har samtliga ett utförande som skulle gjort sig lika bra under 1930-talet som det gör idag.  Deras serie av dykarklockor, Aquis, Divers och Prodiver, har på många sätt blivit representativa för moderna dykarur och kan bjuda på vattentäthet ända ned på 1000 meters djup.

Detta har gjort klockorna populära hos såväl professionella dykare som de som vill vara säkra på att klockan verkligen överlever badsäsongen. Pilotklockorna förenar estetik med funktion och bjuder på hög nivå av läsbarhet och tålighet. Detsamma gäller motor sport-serien där modellerna Williams, Artix GT, TT1 och Chronoris kommit att bli synonyma med klockor som aldrig sviker.

Den unika kombinationen av historiska anor och perfekt tillämpning av modern teknik har gjort Oris till att givet alternativ för allt ifrån teknikentusiaster till klockfantaster och vardagsanvändare. Oris har gjort det till något utav ett kännetecken att lansera klockor som inte bara bevarar deras egna traditioner som klockmakare med rika anor, utan även förmedlar arvet från Schweizisk urmakartradition till vår moderna värld med höga förväntningar på inte bara teknisk precision utan även användbara funktioner och pålitlighet i alla lägen. Som en given aktör i premiumsegmentet av armbandsur så gör de verkligen skäl för sitt rykte som en av branschens främsta innovatörer.

Se våra Oris herrklockor på rea: https://reaklockor.se/herr/oris/2019-02-28
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information