Märkesklockor till outletpriser • 2 års garanti • Certifierad e-handelsbutik

Nixon - Nytänk från Kalifornien

Billiga klockor från Nixon

Ingen skulle få för sig att kalla Nixon för en gammal anrik urmakare. Allra minst de själva, vilket inte är så konstigt då deras ambition alltid har varit att skapa något nytt. Företaget grundades 1997 av Andy Laats och Chad DiNenna som båda hade rötter i den kaliforniska brädsportkulturen. Idén att tillverka klockor kom från insikten att även om många klockor på marknaden hade rätt funktioner för att klara ett aktiv sportliv så var många av dem helt enkelt för kostsamma eller för otympliga. Redan i ett tidigt skede så hyrde de in proffsskejtare och surfare som Tony Hawk och Dusty Payne för att reda ut exakt vad som krävdes för att en klocka skulle vara lämplig för brädsport.

Vägledande för deras produktion var att klockor helt enkelt borde vara tåliga, snygga och visa tiden. Detta har resulterat i ett antal innovationer såsom klockarmband utan överskjutande del, vilket säkerställer att armbandet inte fastnar eller är i vägen vid sportutövning. Nixon har kommit att bli ett av de mest populära klockmärkena bland extremsportare världen över och har numera även pågående samarbeten med alla ifrån Metallica till Disney och LucasFilms.

Vad kännetecknar klockor från Nixon?

Nixon har gjort sig kända för att ständigt lansera nya modeller för att möta både befintliga och nya kunders behov och önskemål. Därför bjuder deras utbud på allt ifrån taktiska klockor till temaklockor med inspirerande citat. En titt på deras befintliga kollektion talar sitt tydliga språk, då man där finner klockserier såsom Star Wars, Rock, Exclusives, Beach House och Guerilla Tactics.

Modellen Time Teller är väldigt representativt för vad som är en typisk klocka från Nixon. Designmässigt ligger all fokus på att klockan på ett smidigt och tydligt sätt ska visa tiden. Då modellen saknar tim- och minutsiffror främjar den intuitiv och direkt tidavläsning. Den som vill ha något mer robust bör rikta blicken mot Ranger som hämtar inspiration från militära fältinstrument, och är särskilt konstruerad för att klara aktivt uteliv utan att för den delen vara onödigt otymplig. Corporal är utformad i samma anda och motsvarar en klocka som tål det mesta utan att vara krånglig eller kännas klumpig. Ett exempel på företagets stilmedvetenhet finner man hos modellen Player som har ett unikt utseende som samtidigt inte sticker ut allt för mycket. Denna rektangelformade armbandsklocka har under lång tid varit något utav en stapelvara i Nixons utbud.

Vilka sorts personer är det som lockas av Nixon? Även om företaget i början främst riktade sig till sportmänniskor så har de på senare tid breddat sin kundkrets till att omfatta i stort sett samtliga som uppskattar klockor som helt enkelt bara gör vad de ska. Med ett ständigt växande utbud har man stora chanser att hitta en klocka med både de funktioner och det utförande som man önskar. Få företag har lyckats lansera ett så pass brett utbud som på en och samma gång upprätthåller en röd stilistisk tråd, utan att för den delen låta samtliga modeller bli allt för lika varandra. Helt klart ett av den senaste tidens mest nyskapande och spännande märken med riktigt högt identitetsvärde och stark kundlojalitet.

Se vårt utbud av Nixon herrklockor här: https://reaklockor.se/herr/nixon/

Se vårt utbud av Nixon damklockr här: https://reaklockor.se/dam/nixon/2019-01-27
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information