Märkesklockor till outletpriser • 2 års garanti • Certifierad e-handelsbutik

Luminox - Vän till militär, flygvapen och flotta

Klockor från Luminox på rea

Luminox bildades 1989 och är ett av branschens mest unika företag. Grundaren Barry Cohen kom i kontakt med en innovativ teknisk lösning för självlysande komponenter. Det hade länge varit mer eller mindre standard att använda fosforescerande material för att göra det möjligt att läsa av klockorna även i mörker, men denna sorts material tappade ofta snabbt sin lysförmåga om det inte regelbundet kom i kontakt med andra ljuskällor. Luminox valde att istället använda tritium vilket ger oerhört långvarigt och stark ljussken. Efterfrågan blev stor bland amerikanska militären och numera anses deras klockor vara ett perfekt förstahandsval för alla som behöver en klocka som inte bara klarar hårda tag utan som alltid är synlig. Det dröjde inte längre innan de blev en av de bäst säljande militärklockorna i hela Amerikas förenta stater (USA).

Luminox herrklocka på reaFöretaget anser själv att 1993 var deras genombrottsår då en ansvarig på amerikanska Navy SEAL upptäckte Luminox när han letade efter en effektiv självlysande klocka. Resultatet blev Luminox Navy SEAL som fortfarande är en av deras allra mest populära modeller. De kontaktades även av Amerikas flygvapen vilket resulterade i flera populära pilotklockor. Deras klockor har också blivit enormt populär bland akut- och ambulanspersonal i ett stort antal länder. Få övriga tillverkare har haft ett sådant nära förhållande med militär, flygvapen och flotta. Därför har Luminox fått en stämpel som ett företag fritt från nonsens och säljsnack. Deras klockor är tillverkade för att klara av verkligheten, och att klockorna aldrig sviker är vad som gjort att de har gått bortom vad som trotts vara möjligt med militärklockor.

Vad kännetecknar klockor från Luminox?

Luminox klockor är först och främst kända för den teknologi som används för att göra det möjligt att läsa av klockorna i mörkret. Bakom det hela ligger en kombination av väldigt små glaskapslar som innehåller en självlysande gas, och ett eget material som de kallar för Carbonox vilket gör deras klockor unikt lättviktiga och tåliga. Sett till deras utbud av klockor hittar man modeller såsom klassikern Navy SEAL, Leatherback Sea Turtle, Atacama Field, Recon och många fler. Det är ingen hemlighet att modellernas namn avspeglar såväl klockornas egenskaper som företagets traditioner och anor.

Tack vare hög vattentäthet, unik synlighet i mörker, repfritt material och diskret design är detta klockor som klarar i stort sett alla prövningar. Med Luminox egna Carbonox så är man även garanterad en klocka med oerhört låg vikt utan att behöva kompromissa med funktioner eller robusthet. Det har gjort att Luminox utbud numera är lika populärt bland sportutövare. När det kommer till kundlojalitet är det få företag som har en så pass trogen skara som Luminox. Intressant nog så bygger populariteten helt och hållet på klockornas funktionalitet. Med en inställning att deras produkter talar för sig själva har de låtit folk bilda sina egna uppfattningar om klockornas fördelar, och det verkar som att väldigt få personer har blivit besvikna. Ta själv en titt på utbudet så kommer du se att Luminox har ändrat på allt man trodde man visste om militärklockor.

Se våra Luminox herrklockor här...2019-02-01
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information