Märkesklockor till outletpriser • 2 års garanti • Certifierad e-handelsbutik

Klockuppdragare - en bra investering för din automatiska klocka

Billiga klockuppdragare, watch winder

Automatiska, eller självuppdragande klockor, är unika på så sätt att de drivs av rörelseenergi. När man har en sådan klocka på armen så får den helt enkelt energi av armens naturliga rörelsemönster. Till skillnad från mekaniska klockor så behöver dessa klockor inte dras upp manuellt, utan sköter sig i stor utsträckning själva. I många fall så har denna sorts klockor ett reservbatteri som säkerställer att de fungerar även om man låter dem ligga ett tag, men för långvarig förvaring så behövs ett sätt att hålla klockan i rörelse. Den givna lösningen är att använda en klockuppdragare, eller en watch winder, som säkerställer att klockan hålls i rörelse för att undvika urladdning.

Automatiska klockor började dyka upp redan i slutet av 1700-talet men populariserades först under 1900-talet. I samband med detta så dök det även upp klockuppdragare. Dessa består i de flesta fall av en liten motordriven låda med ett batteri och utrymme för montering av ett armbandsur. En klocka som placeras i lådan roterar på ett sådant sätt att dess inre mekanik dras upp på samma sätt som om man skulle ha burit klockan på armen. Dessa är därför ett givet alternativ för den som vill hålla igång sin automatiska klocka även när den inte sitter på armen. Att använda en klockuppdragare är ett smidigt sätt att säkerställa så att ens armbandsur alltid är redo att användas.

Ett smidigt sätt att garantera lång livslängd för klockan

Men måste man verkligen ha en klockuppdragare? Självuppdragande klockor är konstruerade för daglig användning, och om man låter dem ligga så riskerar man att de tappar sin funktionalitet. Att använda klockuppdragare är ett smidigt sätt att säkerställa att klockan alltid är redo att använda. Självuppdragande klockor som ligger oanvända en längre tid riskerar även att ta skada då det är konstruerade för kontinuerlig användning. Klockuppdragare ser därför till att ens klockas livslängd blir så lång som möjligt.

Vi tillhandahållare kvalitativa klockuppdragare från tyska Rothenschild. Dessa finns tillgängliga för allt ifrån en till åtta klockor och med eller utan kontrollpanel. Detta gör att du får möjligheten att ge dina klockor det bästa möjliga underhållet när de inte sitter på armen. Med en klockuppdragare från Rothenschild behöver man aldrig oroa sig för att ens självuppdragande armbandsur kommer att ta skada.

Trots att självuppdragande klockor använder sig av förhållandevis gammal teknik så har de på senare tid blivit oerhört populära igen. Anledningen är att dessa klockor kräver förhållandevis lite underhåll, under förutsättningen att de sköts på rätt sätt. På så sätt är de ett väldigt kostnadseffektivt och smidigt alternativ till övriga klockor. Tack vare precisionsmässig teknik så ger dessa klockor även väldigt många års problemfri och smidig drift. Många av världens allra mest populära och högkvalitativa märken, såsom Rolex, har även valt att använda denna sorts mekanik i sina klockor. Detta, om något, är ett tecken på hur pass pålitliga självuppdragande klockor faktiskt är. Med hjälp av en klockuppdragare behöver man aldrig vara rädd för att ens automatiska klockor inte får den omsorg och den vård som de faktiskt behöver.

Se våra klockuppdragare / Watch Winders från Rothenschild här...2019-01-22
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information
SvenskaEnglishNorsk