Märkesklockor till outletpriser • 2 års garanti • Certifierad e-handelsbutik

Ingersoll - Prisvärda sedan 1892

Klockor från Ingersoll

Historien kring Ingersoll sträcker sig ända bak i tiden till 1892. Företaget grundades av bröderna Robert Hawley Ingersoll och Charles Henry Ingersoll. Vad som särskiljde dem från övriga klockföretag var att de ett av de första företag som lanserade billiga men samtidigt funktionella och användbara klockor.  En av deras mest populära modeller, nämligen Yankee, blev känd för att det var den första dollarklockan som erbjöd hög nivå av funktionalitet till ett riktigt lågt pris. Detta gör Ingersoll till en äkta pionjär inom klockbranschen, och ett av de få företag som utan att ljuga kan påstå att de faktiskt har varit med redan från början.

Företaget blev snabbt populärt på klockmarknaden för deras förmåga att leverera kvalitativa produkter till lågt pris. I början av 1900-talet hade deras klockor blivit så populära att de faktiskt ansågs vara världens största klocktillverkare. 

Efter andra världskriget var däremot företaget på väg att gå i konkurs och köptes i samband med detta upp av Waterbury, numera Timex. Dessa dagar är Ingersoll en del av Zeon Watches som i sin tur ägs av Herald Group. De har verkligen ansträngt sig för att bevara Ingersoll-traditionen av att tillhandahålla klockor som är lika prisvärda som de är pålitliga.

Ingersoll klockor på reaVad är talande för en klocka från Ingersoll?

I det nuvarande utbudet av klockor från Ingersoll finner man ett stort antal olika modeller, däribland Bison, José, Laval, Cochise, Boise, Quebec, Grizzly, Nakota och Santa Anna. Men vad är det som kännetecknar deras klockor? Ingersoll är unika på så sätt att de har ett enormt brett utbud av olika klockor som präglas av allt ifrån klassisk design till unikt moderna funktioner. I ett bredare perspektiv så sorteras klockorna utifrån kollektionerna 1982, Discovery, Chronicle, Union och Radiolite.

Den som vill ha klockor som präglas av historiska anor gör bäst i att titta närmare på klockor i serien 1982 som firar varumärkets historia med prisvärd lyx. Med Discovery har de däremot tagit steget in i den modern världen med äventyrslystnad och armbandsur som reflekterar de höga krav som vi numera har på klockor. 

Chronicle är en serie som också firar Ingersolls anrika anor med tidlös design och pålitlig konstruktion. Union är däremot ett unikt resultat av ett nära samarbete med Walt Disney som resulterade i en särpräglad klocka inspirerad av Musse Pigg. Serien Radiolite hittar däremot sin inspiration från 1950-talets konkreta design och den som väljer ett armbandsur från denna serie kan vara säker på att få en livslång kompanjon.

Ingersoll är unika på så sätt att de är en av de få klocktillverkare vars historia sträcker sig ända tillbaka till såväl den vilda västern som den industriella revolutionen. När man väljer att köpa en klocka från Ingersoll så tar man därmed del av ett unikt urmakararv och verkligt tidlös design. 

Samtliga deras produkter vittnar om många års urmakarkonst i samband med ett öga för moderna förväntningar. Med ett verkligt stort utbud så kan man hitta klockor som täcker de flesta behov och önskemål som man kan tänkas ha.

Se våra herrklockor från Ingersoll här: https://reaklockor.se/herr/ingersoll/

Se våra damklockor från Ingersoll här: https://reaklockor.se/dam/ingersoll/2019-03-21
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information