Märkesklockor till outletpriser • 2 års garanti • Certifierad e-handelsbutik

Hugo Boss herrklockor – trendsättande sedan 1924

När det kommer till anor så är detta något som endast tiden kan tilldela. Hur gärna diverse företag än önskar att man kunde köpa till sig renommé. Och då den tyska designern Hugo Boss lanserade sitt klädföretag under första halvan av 1920-talet så kunde han nog inte tänka sig att verksamheten skulle växa till att bli den gigantiska ikon som den i dagsläget faktiskt är. Eller att hans namn skulle bli ett av världens mest kända.

Men trots att företaget har en sådan gedigen historia var det intressant nog inte förrän 1996 som de lanserade sin första serie av Hugo Boss herrklockor. Förmodligen hade detta att göra med att de ville vara säkra på att kunna erbjuda herrklockor med en kvalitet som motsvarande vad folk kommit att förvänta av själva varumärket. Och de har definitivt lyckats.

Klockor från Hugo Boss är i sin natur anpassade till att vara accessoarer och komplettera befintlig klädsel. Av denna anledning har de ofta kommit att falla under benämningen modeklockor. Men detta är faktiskt ganska missvisande. Klockor från Hugo Boss är väldigt välkonstruerade och mäter sig i kvalitet med många av de mer etablerade och renodlade tillverkarna av armbandsur.

Men varför ska man välja Hugo Boss? Med en bakgrund inom kläder, design och mode så vore det konstigt om de inte tillämpade samma filosofi för klockor som för övriga produkter. Därför är Hugo Boss ett val för den stilmedvetne som söker ett armbandsur som passar perfekt ihop med ett givet plagg. Möjligheterna att matcha klocka utifrån tillfälle är förmodligen unikt hög när det kommer till detta varumärke.

Stil utan kompromiss

En vanlig föreställning är att man behöver välja mellan yta och innehåll. Men Hugo Boss har definitivt visat att detta är allt annat än sant. Ett flertal av deras herrklockor har finjusterade räkneinstrument och helt tillförlitlig inre mekanik. Och den stora variationen av färg på såväl klockan som remmen innebär att man kan få precis de funktioner man önskar utan att oroa sig över att inte kunna matcha garderoben.

Deras Orange-serie har blivit särskilt populär för dess stilistiska återgång till ett klassiskt utförande utan särskilda distraherande moment. Bland de som letar efter en minimalistisk klocka som fyller sin funktion, utan att stjäla fokus eller bli för utmärkande på armen, är de ett säkert kort. Den som däremot vill ha något utmärkande bör titta närmare på Admiral vars avlånga utförande ger ett smalt intryck som både smälter in men även väcker uppmärksamhet.

Pålitlighet och funktionalitet

Hugo Boss har hittat sin nisch i att erbjuda klockor som helt enkelt gör vad de ska. Och gör det med stil. När det kommer till teknisk innovation så är Hugo Boss knappast i framkant. Men det är inte heller syftet med deras klockor. För den som vill ha en klocka som inte nödvändigtvis stjäl uppmärksamhet och istället framhäver helheten är Hugo Boss ett givet val. Och för den som inte tänker i dessa banor? Då finns det andra alternativ. Ledorden för Hugo Boss är design, mode och stil.

2018-05-09
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla