Märkesklockor till outletpriser • 2 års garanti • Certifierad e-handelsbutik

DuFa - Tysk arkitektur och tradition

Billiga klockor från DuFa

DuFa klockorHistorien bakom DuFa sträcker sig ända bak till 1920-talets Tyskland. Varumärket föddes på det numera legendariska urmakeriet Etzold & Popitz, där en stor del av den trendsättande Europeiska klocktillverkningen har ägt rum. Ända sedan begynnelsen har klockor från DuFa präglats av den Tyska funktionalismen som värdesätter konkret estetik lika mycket som den prioriterar tillförlitlighet. Armbandsur från DuFa anses numera vara en del av det levande arvet från den så kallade Bauhausskolan, där gränserna mellan vad som är snyggt och vad som är användbart suddades ut.

Kopplingen mellan klockorna och arkitektur är allt annat än en slump, vilket avspeglas i de olika modellerna som i många fall är spännande hyllningar till några av 1900-talets allra främsta och mest kända arkitekter och formgivare. Med ett armbandsur från DuFa bär man därmed alltid med sig det oerhört påtagliga arvet från flera decennier av modern gemensam Europeisk kultur. Detta är något som få, om några, övriga klocktillverkare kan stoltsera med.

Herrklockor från DuFa på reaEtt spännande utbud av unika modeller

I det befintliga utbudet av klockor finner man modeller såsom Van der Rohe, Gropius, Walter, Albers, Weimar, Hannes och Breuer. Även om namnsättningen kan verka till synes slumpmässig så finns det en diskret röd tråd. Utformningen av de olika armbandsuren hämtar nämligen inspiration från det Tyska och Europeiska arkitekturella kulturarvet. Med en nedtonad smal boett och framträdande armband så går det aldrig att ta miste på huruvida man har att göra med en klocka från DuFa. Få tillverkare har lyckas med konststycket att lansera en serie klockor som är väldigt särpräglade samtidigt som de uppvisar riktigt klassisk elegans.

Om vi tittar närmare på deras utbud så märker vi att varje modell har en unik historik och egen karaktär. Gropius är en av deras mer barskrapade modeller där tidsåtergivning står i centrum. Vill man ha något mer avancerat så bör man titta närmare på Van Der Rohe, vars diskreta kronograf ger hög nivå av funktionalitet utan att bidra till otymplighet. Breuer är ett automatiskt armbandsur med förhållandevis stor och tydlig boett, lämpat för den som föredrar något riktigt traditionell. Weimar inspireras av klassisk tysk stil och är en modell som verkligen gör avtryck. När man väljer att bära ett armbandsur från DuFa så har man alltid nära till klassisk kultur.

Vad som gör DuFa unika är att de valt en helt egen väg när det kommer till funktionalitet och design. Medans många klocktillverkare på senare tid har valt att lansera klockor med massor av funktioner och överdimensionerade boetter så balanserar DuFa på gränsen till både praktisk och estetisk minimalism. Detta har gjort dem till ett alternativ som verkligen är tidlöst, och med utföranden som känns lika naturliga idag som de skulle gjort i mitten av 1900-talet kan man verkligen vara säker på att man får ett armbandsur som aldrig blir omodernt. Vill man slippa bry sig om trender eller huruvida klockan ska passa ett givet tillfälle så är DuFa ett passande val. De har helt enkelt hittat en perfekt balans mellan dåtida estetik och moderna önskemål.

Se våra herrklockor från DuFa här: https://reaklockor.se/herr/dufa/2019-02-06
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information