Märkesklockor till outletpriser • 2 års garanti • Certifierad e-handelsbutik

DIESEL – Världsomspännande mode sedan 1978

Diesel klockor på rea

Diesel har en intressant och spännande historia. Jämfört med många andra varumärken så är de förhållandevis unga. Grundaren Renzo Rosso startade företaget utifrån sin bakgrund inom klädbranschen. Med stöd av etablerade tillverkaren Adriano Goldschmied. Och det är även där som de fortfarande hämtar mycket av sin renommé ifrån. Men med närmare 40 års erfarenhet som trendsättare har de även kommit att göra succé inom världen för armbandsur.

Alla herrklockor från Diesel kännetecknas av en förhållandevis tydlig profilering. Och har gjort sig särskilt kända för såväl egenskaper som designmässigt vågade grepp, likt breda remmar. De har gjort ett aktivt val genom att lägga sig i mellanprissegmentet. Genom att kombinera hög kvalitet med unik design lever även klockarna upp till vad folk har kommit att förvänta sig från Diesel.

Diesel herrklocka Mr Daddy på reaKlockor som vågar sticka ut

Tittar man närmare på utbudet så finner man ett flertal klockor som verkligen gör skäl för sina namn. Kanske speciellt Mr. Daddy som är ett batteridrivet armbandsur med verklig måste ha-faktor. Vid första anblick kan den verka ganska överväldigande stor. Men det framgår snabbt att den är precis lika unik som sitt namn. Den visar tid i ett flertal tidszoner och har självlysande markeringar. Ingen kommer undgå att lägga märke till detta armbandsur. Men det är även det som är poängen.

Även ett flertal diskreta alternativ

Även om Diesel kännetecknas av vågad design så har de även ett utbud som tilltalar den som är mer minimalistiskt lagd. Deras herrklockor Franchise och Stronghold ger, i väldig kontrast till Mr. Daddy, en mycket mer traditionell framtoning. Även de har självlysande markeringar, men med ett avsevärt mycket mindre ur. Stronghold är konstruerad för att tåla det mesta och har blivit en trogen kompis till många med aktivt leverne.

Franchise är däremot en återgång till en mer klassisk tid då klockorna inte skrek på uppmärksamhet. Och de har blivit en favorit hos alla som vill att klockan ska vara ett komplement till en själv, snarare än tvärt om. Som ett diskret alternativ är Franchise definitivt att rekommendera.

Hur står sig Diesel mot andra tillverkare?

Även om Diesel knappast kan anses vara lika etablerade som många andra tillverkare av klockor så har de utan tvekat visat ambition på att bli långlivade. Och det är inte alls orimligt att påstå att Diesels klockor kommer att anses vara klassiker om inte allt för många år framöver. Vilket även är vad många personer upplever. Oavsett om man är ute efter att sticka ut eller vill ha ett diskret komplement så har Diesel något passande i sitt utbud.

Deras klockor kännetecknas av hög tillförlitlighet och skön passform. Oavsett om man letar efter en rem i silikon, läder eller plast så finns ett flertal modeller att tillgå. Många av armbandsuren har kronograf, vilket gör att de är lämpade för mycket mer än bara praktisk tidhållning. När det kommer till att kombinera hög nivå av bekvämlighet med såväl modern som tidlös design har Diesel gjort sig till ett av de främsta märkena på marknaden. Och med ett ständigt växande utbud är det väldigt svårt att gissa vad de kommer att visa oss i framtiden.2018-06-04
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information