Märkesklockor till outletpriser • 2 års garanti • Certifierad e-handelsbutik

CASIO – en klassiker som många av oss har vuxit upp med

Casio klockor på rea

För många av oss i Sverige har CASIO herrklockor ett väldigt högt symbolvärde. Inte bara av nostalgiska skäl utan för att de verkligen var ett av de första företagen som kombinerade klassisk pålitlighet och modern funktionalitet i ett litet armbandsur. En stor del av oss minns miniräknarklockan som en unik kombination av framtidspryl och vardagsnytta. Men CASIO lever inte på gammal renommé. Deras senaste modeller har alla de funktioner som man i dagsläget kan tänkas behöva.

Då CASIO grundades 1946 är de långt ifrån ett av de äldsta företagen i branschen. Och kanske är det därför som de i stor utsträckning har valt att fokusera på innovation. Med en gedigen bakgrund inom hemelektronik blev det ett naturligt steg för dem att applicera deras tekniska kompetens på den växande marknaden för armbandsur.

Deras första serie klockor, Casiotron, lanserades under 1974 och i samband med detta blev de även först i världen med att erbjuda ett elektroniskt armbandsur. Därefter följde många år av utveckling och CASIO blev representativt för allt ifrån LCD-klockor till soldrivna och stöttåliga armbandsur. De har hållit sig sanna till sin form och fortsatt vara i framkant för elektroniska armbandsur. Deras senaste modeller har integrerat ett flertal tekniska lösningar likt Bluetooth och signalpositioner med GPS.

Casio herrklockor på reaGör den senaste tekniken direkt åtkomlig

Med sina senaste modeller vandrar CASIO balansgång mellan klassiskt utförande och moderna funktioner. Edifice-serien förenar tidlös design med senaste tekniken. Många av klockorna stödjer Bluetooth vilket medför att de kan sammanlänkas med den egna mobiltelefonen. Fördelarna med detta är många. Med CASIOs egna app, tillgänglig till såväl Android-baserade telefoner som iPhone, kan man direkt från mobiltelefonen justera inställningar så som tidsinställningen, alarm och notifikationer.

Armbandsur som tål det mesta När marknaden på senare tid har kommit att efterfråga allt mer tåliga klockor så har CASIO svarat med att lansera flera serier med särskilt stryktåliga klockor. Deras flaggskepp, G-shock, lanserades som en sorts utmaning att tillhandahålla en så tålig klocka som möjligt. Med osedvanligt hög tålighet för stötar, vattentryck och extremt lång livslängd på batteriet är det definitivt en serie för den som har en aktiv livsstil.

Och tillhör man de som tidvis håller sig borta från civilisationen, för längre campingresor eller vildmarksliv, så blir ett armbandsur från Protrek-serien en oumbärlig kamrat. De erbjuder inbyggda solceller som gör klockan oberoende av batteri och har ett flertal funktioner som gör att man kan läsa av sin omgivning och prognostisera kommande väder. Dess avancerade sensorer är unika i den mån att de kombinerar låg vikt, hög tillförlitlighet och unik strömeffektivitet.

Ett val för framtiden

CASIO har gång på gång visat sig villiga att axla framtida utmaningar. Och det är definitivt hos dem som man finner den senaste teknologin. Är du en sådan som vill ha moderna funktioner utan att behöva kompromissa? Då är detta utbudet som passar sig. Slipp bekymra dig över att behöva anpassa ditt liv efter armbandsuret. Klockor från CASIO är anpassade till att vara lika effektiva och spontana som du.2018-07-09
Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Handla
Information