Köp

När du har lagt din beställning träffas avtal om köp mellan dig och Softrack AB (reaklockor.se). En bekräftelse skickas ut till den e-postadress som du har angivit vid beställningen. Om felaktigheter i pris och leveranstid eller andra omständigheter skulle infinna sig, så förbehåller sig reaklockor.se rätten att ändra detta i efterhand. Vid dessa tillfällen så kontaktar vi dig och informerar om detta. Du har då din fulla rätt att antingen ändra eller annullera din beställning.

Reaklockor.se ingår ej avtal med personer som inte är myndiga (18 år).
Reaklockor.se förbehåller sig rätten att neka en order.

Priser

Priserna som anges är alltid inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Vid prisjusteringar på lagd beställning så informeras du alltid om detta och har då din fulla rätt att ändra eller annullera din beställning.
Falska beställningar. Vid upptäckten av eventuella falska beställningar eller andra bedrägeriförsök så kommer ärendet att polisanmälas.

Betalningar – Kortbetalning

Reaklockor.se erbjuder en säker kortbetalning med VISA och MasterCard i samarbete med SveaWebPay som ingår i Svea Ekonomikoncernen. Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder Svea Ekonomis/Webpays hostade PCI-DSS-certifierade kortbetalningslösning.

Vi accepterar följande kort: Visa, MasterCard.

Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) mycket säkert krypterade. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet 3D-Secure – en standard framtagen av VISA och MasterCard med avsikt att på ett säkert sätt validera konsumenten vid köp på nätet.

Faktura

Vid betalning via faktura samarbetar vi med Svea Ekonomi AB. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Reaklockor.se överlåtna till Svea Ekonomi AB.
Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.
Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad.
Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Delbetala

Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi AB kan du teckna ett kontokreditavtal och därmed kunna delbetala ditt köp. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det kampanjalternativ som passar dig bäst. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag.
Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan, i vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.
Har du några frågor så kan du ringa 08 – 514 931 13 för närmare information.
Exempel på effektiv ränta vid köp om 10 000 kr, löptid 12 månader, 0 % ränta, uppläggningsavgift 195 kr, aviavgift 29 kr: 10,68 %.

Allmänna villkor
Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation (SEKKI)

Återbetalningar

I de fall återbetalningar är aktuella så görs detta i första hand genom återinsättning på det kontokort/ bankkonto som användes vid beställning, eller till ett av dig angivet bankkonto. Återbetalningen sker inom några dagar från det att ärendet som orsakar återbetalningen är avslutat.

Frakt

Varje beställning på reaklockor.se debiteras en fraktavgift på 49 SEK oberoende av antal beställda varor. Din order skickas från vårt externlager med DB Schenker.

Ändring av leveransadress

När varan har lämnat lagret går det inte att ändra leveransadressen. Därför är det extra viktigt att innan order genomförs och godkänns, se till att leveransadressen är helt korrekt.

Leveransförseningar

Vid leveransförseningar informeras du om möjligt alltid om dessa. Orsaker till leveransförseningar är till exempel när en leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till reaklockor.se. Skulle en leveransförsening mot förmodan uppstå har kunden rätt att utan kostnad häva köpet. Reaklockor.se kompenserar ej för aviserade leveransförseningar.

Ej hämtad leverans

Paket som levereras till utlämningsställe och som ej löses ut debiteras du returkostnad för om paketet går i retur.

Ångerrätt

Konsument

För privatpersoner tillämpar reaklockor.se Distans- och Hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen. Enligt Distans- och Hemförsäljningslagen har kunden rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan och utan att behöva uppge någon speciell anledning. Vid åberopande av ångerrätt står du som kund för returfrakten.

Om du som kund vill ångra ett köp ska detta meddelas reaklockor.se inom 14 dagar.

Du har som kund rätt att undersöka varan innan eventuell retur. Undersökningen ska göras med försiktighet och ej mer omfattande än nödvändigt. Vilket bland annat innebär att eventuell skyddsplast ej får tas bort.

Har varan hanterats i större omfattning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess funktion eller egenskaper kommer reaklockor.se debitera dig som kund för värdeminskningen på produkten. Detta gäller även emballaget.

Vi ber er att returnera varan komplett samt i originalförpackning om inget annat är överenskommet med reaklockor.se. Ni returnerar paketet till följande adress:

Softrack Webbutiker AB
c/o DC Syd AB
Erik Dahlbergsgatan 45
271 51 Ystad

När returnerad vara är åter reaklockor.se lager återbetalas varans belopp inklusive eventuella leveranskostnader. Dock tillkommer fraktkostnad för returen. Vid retur av del av order återbetalas inte leveranskostnad. På det belopp som återbetalas har reaklockor.se rätt att göra avdrag för värdeminsking. Värdeminskning uppstår när varan brukats mer än vad som är nödvändigt för att fastställa varans egenskaper. Om varan returnerats skadad eller på annat sätt brukats så att ångerrätten ej kan tillämpas kommer den returnerade varan ej att återbetalas och köparen står för returkostnad och eventuellt återsändning om varan önskas åter.

Reaklockor.se återbetalar beloppet senast 14 dagar från det att varan är åter reaklockor.se lager. Återbetalningen görs via den betalningsmetod som valdes vid köpet eller insättning på bankkonto.

Spara alltid följesedeln tills returen är godkänd av reaklockor.se.

Vid retur från kund till Reaklockor.se står kunden för skador som kan uppstå under transporten.

Företag

I de fall som näringsidkare handlar hos reaklockor.se så tillämpas Köplagen. Om returrätt ges enligt köplagen kan returavdrag på 15 % av varans värde tillkomma utöver kostnad för returfrakt.

Reklamation

Om du fått en trasig eller felexpedierad vara, vänligen kontakta oss inom 14 dagar. Skicka ett mail till kundtjanst@reaklockor.se inom dessa 14 dagar med information om felet, artikelnumret på varan det gäller och ditt ordernummer så löser vi problemet.

Vi tillämpar Konsumentköplagens reklamations rätt. Vi följer även de riktlinjer som är uppsatta av Konsumentverket och vid en eventuell tvist följer vi alltid ARNs (Allmänna reklamationsnämnden) rekommendation.

Garanti

Alla våra klockor har antingen 1 eller 2 års internationell tillverkargaranti beroende på klockmärke. Klockan levereras med giltig garanti ifrån tillverkaren. Den internationella tillverkargarantin innebär att klockan kan lämnas in hos valfri auktoriserad återförsäljare i Sverige och utomlands. Garantin omfattar tillverknings- och materialfel.

Garanti gäller ej för:

– om serienumret ändrats eller tagits bort.
– fuktskador på ej vattentäta ur (vattentätt = 10 ATM, 100M eller mer).
– skador som orsakats av felaktig skötsel, slarv eller andra skador som ej beror på material- eller tillverkningsfel.
– skador orsakade av ingrepp av icke kvalificerad reparatör.
– skador krona och glas.
– skador på läderarmband, plastband, länkar samt ytbeläggning på dessa, samt skador på uret.

Observera att originalgarantibevis måste bifogas vid inlämning. Om ett problem skulle uppstå med din klocka behöver du bara kontakta oss så hjälper vi dig med information om vart du kan vända dig.